ellen

 

Spirit on Paper

mediamieke schilderijen

 

helende bewegingen gevangen op papier en linnen

...mijn ervaring...

Toen ik de eerste keer bij Linda van den Boogert een van haar schilderijen zag ging er een rilling door me heen. Het raakte me heel diep, maar ik vond het moeilijk om ernaar te kijken en dat verwonderde me. Toen ik aan Linda vroeg wat deze reactie bij me veroorzaakte antwoordde ze dat ik de vormen niet herkende. Vanaf dat moment intrigeerden deze voorstellingen me enorm.

 

Het liet me niet los. Ik keerde er telkens naar terug. Langzaam maar zeker kregen deze doeken mij in hun greep. En ik was niet de enige. Ik maakte mee dat mensen als een blok voor 'hun schilderij' vielen en niet rustten voor ze het hadden.

 

Tijdens een expositie in de galerie in Fijnaart was ik zover dat ik er een wilde kopen. Dolgelukkig hing ik hem in mijn kamer, een lekker stoeltje ertegenover en mijn plekje was geboren. Al snel merkte ik dat dit plekje niet alleen bijzonder voor me was, maar dat er buitengewone dingen gebeurden rond mijn schilderij. De hele kamer vulde zich met een zachte en liefdevolle energie en tegen de schemering zag ik energieën in en rond het schilderij bewegen.

Totdat ik het uitleende voor een expositie hier in de stad. Na zes weken kwam het terug en ik begreep het niet, het voelde zo anders, ik had niet meer dezelfde ervaringen als voor deze expositie.

Ik vroeg aan Linda of ze naar mijn schilderij wilde komen kijken en vertelde haar dat ik iets miste. Heel laconiek zei ze dat het schilderij zich waarschijnlijk gesloten had en dat ze het wel voor mij wilde openen. Hoogst verwonderd nam ik haar aanbod aan. Schilderijen die zich openen en sluiten. Ik vond het intrigerend en vroeg me af wat er kon gebeuren met een stuk verf op canvas. Ze kwam en stond even voor het schilderij. En ik zag het opbloeien! De kleuren leken weer helder en ik voelde de energie ervan als voorheen. Geweldig, nu was mijn schilderij weer thuis waar het hoorde.

Later werd me duidelijk dat ik niet de enige was met een dergelijke ervaring met Linda's werk.

 

De schoonheid van de schilderijen en het wonderlijke gevoel dat ze veroorzaken houdt me nog steeds in hun greep. Ik ervaarde het zelf en zag het bij anderen. Daarom ben ik in samenwerking met Linda deze galerie begonnen en ik nodig je graag uit om een kijkje te nemen.

Spirit on Paper ©

Molenstraat 97 47 93 RA Fijnaart linda@spiritonpaper.nl

Schiedamseweg 90 3134 BS Vlaardingen ellen@spiritonpaper.nl